Sluiten
Pluimers Isolatie België

De termen biologie en ecologie winnen anno 2024 steeds meer aan belang. Door te isoleren met biologische materialen herenigt men beide begrippen in één en dezelfde techniek. Pluimers richt zich met Thermofloc cellulose op een energiezuinige toekomst en een circulaire bouweconomie.

Strengere isolatienormen, verplichte renovatie na aankoop, het stijgende belang van EPC-rapporten, enzovoort; bouwheer en aannemer moeten steeds meer focus leggen op een complete isolatie van de gebouwschil.

Klassieke en performante isolatiematerialen zoals PUR, EPS of PIR bewijzen zich onmisbaar in de isolatiesector. Dankzij strengere productie-eisen en voortdurende ontwikkelingen scoren deze materialen ook steeds beter op het vlak van ecologie; het productieproces vergt steeds minder energie en ze zijn steeds beter te recycleren.

Biobased isolatie: een stap naar circulair bouwen

Biobased isolatiematerialen vormen een goede aanvulling op deze klassieke varianten. Het zijn materialen samengesteld uit hernieuwbare grondstoffen, die bij het productieproces een zo laag mogelijke milieubelasting teweegbrengen.

Dankzij de hernieuwbare grondstoffen blijven deze bouwmaterialen deze ook in de toekomst recycleerbaar: het uitgangspunt is dus een circulaire bouweconomie.

Waar deze biobased isolatiematerialen vroeger nog te beperkt waren in toepassingen of isolatiewaarde, maakten deze dankzij doorgedreven innovatie een mooie inhaalbeweging. Voor bepaalde toepassingen of werven kan biobased isolatie dus een evenwaardig alternatief zijn.

Thermofloc cellulose: nieuw bij Pluimers Isolatie

Thermofloc cellulose is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Pluimers Isolatie. Het is een biobased product, vervaardigd van zuiver dagblad- en krantenpapier. Met een Lambda-waarde van 0,037 W/(m.K) kan het concurreren met gelijkaardige, klassieke isolatiematerialen zoals minerale glaswol.

Thermofloc cellulose inblazen isolatie

Aangezien Thermofloc cellulose met een hogere densiteit wordt ingeblazen, biedt het bovendien meer thermische bescherming tegen warmte. Handig meegenomen, gezien de steeds warmere Belgische zomers.

Anderzijds draagt het dankzij deze hoge densiteit ook extra bij als geluidsisolatie.

Thermofloc cellulose heeft bovendien uiteenlopende toepassingen. Het kan o.a. voor zoldervloerisolatie, dakisolatie of wandisolatie gebruikt worden.

Meer weten over de toepassingen en voordelen van Thermofloc

Verhoogde isolatiepremies

Om biobased isolatiematerialen nog meer in de kijker te zetten, heeft de overheid bijkomende subsidieregelingen getroffen. Klanten die hun woning (laten) isoleren met deze duurzame isolatiematerialen genieten zo van een verhoogde isolatiepremie.

Zowel de Brusselse als de Waalse overheid passen dit reeds in de praktijk toe.

Voorbeeld: dhr. Vanobbergen, woonachtig te Brussel, laat zijn zoldervloer (100 m²) isoleren met Thermofloc cellulose. De basispremie van € 35 per m² wordt met € 10 per m² verhoogd. De isolatiepremie stijgt zo van € 3.500 naar € 4.500.

Thermofloc cellulose bij u thuis?

Bent u overtuigd van de voordelen van Thermofloc cellulose? Of krijgt u graag vrijblijvend advies van een isolatie-expert om te kijken hoe we uw woning kunnen verduurzamen?

Neem dan contact op met Pluimers Isolatie. Onze adviseur gaat samen met u op zoek naar de beste oplossingen.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Onze adviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs.

Gratis isolatie advies
Vraag een gratis adviesgesprek aan