Sluiten
Pluimers Isolatie BVBA
  • Europees marktleider
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Groot assortiment
  • Lage energiekosten
  • Vrijblijvend isolatieadvies op locatie

Uw woning verwarmen is één ding, uw woning warm houden is een ander paar mouwen. Gebruikt u uw zolder louter als opslagruimte? Dan wilt u niet dat de warmte in uw woning naar deze onbewoonde zolder ontsnapt. Denk daarom aan een degelijke zoldervloerisolatie.

Warmte stijgt van nature naar de bovenste regionen van uw woning. Gebruikt uw zolder evenwel niet als leefruimte is het natuurlijk niet de bedoeling dat u deze mee verwarmt. Een zoldervloerisolatie vermijdt dat de warmte uit uw woning naar uw zolder ontsnapt. Op die manier verwarmt u uw woning efficiënter en daalt uw energierekening!

Werkwijze

Bestaat uw zoldervloer uit een houten constructie? Dan opteren onze vakmannen voor isolatie met glaswol- of cellulosevlokken. De werkwijze voor beide producten is dezelfde – enkel de isolatiewaarde varieert. Hier heeft u 2 keuzes: ofwel kunnen onze vakmannen de isolatievlokken (wol of cellulose) losblazen op uw zolder, anderzijds kunnen ze deze inblazen tussen uw houten steunbalken.

Op deze manier vullen de vlokken uw hele zoldervloer, zodat deze als een warm deken bovenop uw leefruimtes fungeert. De warmte ontsnapt niet meer naar uw zolder, zodat uw woning steeds aangenaam warm blijft. Zo hoeft uw centrale verwarming geen overuren te draaien.

Zoldervloerisolatie, zo werkt het:

Voordelen

✔   uw woningwarmte ontsnapt niet langer naar uw onbewoonde zolder

✔   uw centrale verwarming werkt efficiënter

✔   u bespaart op uw energierekening

Alternatief: zoldervloerisolatie met PUR-schuim

Bestaat uw zoldervloer niet uit een houten constructie maar uit een betonlaag? Dan kunnen wij ook zoldervloerisolatie met PUR-schuim aanbieden. Onze vakmannen sprayen dit PUR-schuim in vloeibare vorm op uw zoldervloer, waarna dit uithardt tot een naadloze en vochtwerende laag met een hoge isolatiewaarde. Een uitstekende beschermingslaag op uw zoldervloer die de warmte niet nodeloos naar uw onbewoonde zolder laat ontsnappen en tegelijk zorgt voor een subliem wooncomfort in elke leefruimte.

Premies zoldervloerisolatie

Laat u uw zoldervloer isoleren? Dan heeft u recht op een isolatiepremie van €6/m². Voorwaarden: deze isolatie is geplaatst door een aannemer en de R-waarde (isolatiewaarde) moet minstens 4,5 m²K/W bedragen.

Mogelijks komt u ook in aanmerking voor bijkomende premies. Bekijk het overzicht van onze isolatiepremies.

  • NoAqua partner
  • Vochtfabriek partner