Sluiten
Pluimers Isolatie BVBA
  • Europees marktleider
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Groot assortiment
  • Lage energiekosten
  • Vrijblijvend isolatieadvies op locatie

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Vergeet geen degelijke vloerisolatie te plaatsen. Deze vloerisolatie zorgt ervoor dat koude luchtstromen uw woning niet binnendringen en laat uw eventuele vloerverwarming optimaal renderen. De temperatuur van uw begane grondvloer stijgt zo gemiddeld 3 tot 5 graden.

Vloerisolatie heeft een dubbele functie: enerzijds beschermt deze vloerisolatie uw woning van binnendringende koude, anderzijds wint uw eventuele vloerverwarming aan efficiëntie.

Isolatie bovenzijde vloer Vloerisolatie met PUR: naadloos en zeer performant

Werkwijze vloerisolatie met PUR-schuim

Als u uw vloer (op)nieuw aanlegt, kunnen onze vakmannen vanaf de bovenzijde isoleren. Zij spuiten de betonlaag van uw vloer in met polyurethaanschuim, PUR-schuim in de volksmond genoemd. Dit PUR-schuim wordt vloeibaar op de betonlaag van uw vloer aangebracht. Na stolling hardt dit PUR-schuim uit tot een waterbestendig en isolerend geheel.

Afhankelijk van uw (ver)bouwplannen varieert de dikte van deze laag PUR-schuim. Bij nieuwbouwwoningen kiest u best voor een laag van 10 tot 12 centimeter. Is dit niet mogelijk binnen uw plannen, kan u ook voor een dunnere laag opteren. Voor een degelijke isolatie raden wij evenwel een minimumdikte van 3 tot 4 centimeter PUR-schuim aan.

Na het uitharden schuren wij deze ruwe laag PUR-schuim op tot een vlakke en perfect isolerende ondergrond, waarop u eenvoudig uw vloerverwarming, chapelaag en vloerstenen kan plaatsen.

Wat vloerisolatie betreft kiest Pluimers voor geslotencellig PUR-schuim. Dit geslotencellige karakter zorgt ervoor dat u verzakkingen uitsluit.

⇒ Lees hier meer over geslotencellig PUR-schuim
⇒ Krijg vrijblijvend advies en een gratis offerte op maat

Geslotencellig PUR-schuim: performant en brandveilig

Wat betreft vloerisolatie, kiest Pluimers voor een ATG-gekeurd geslotencellig PUR-schuim. Deze levert een superieure Lambda-waarde van 0,025 en is bovendien brandwerend.

De isolatiewaarde van uw investering varieert uiteraard naargelang de dikte van uw isolatielaag. Om in aanspraak te komen voor een premie (alleen in geval van renovatie), dient u minimum een R-waarde van 2,00 te bereiken – voor geslotencellig PUR-schuim komt dit neer op een minimale isolatiedikte van 6 centimeter.
.

Door het PUR-schuim in verschillende lagen aan te brengen, sluiten onze werkmannen luchtbellen in de isolatielaag - en dus eventuele verzakkingen op langere termijn - uit.

W. Vanisterbecq, isolatie-adviseur Pluimers Isolatie

Voordelen vloerisolatie met PUR-schuim

✔   naadloze isolatie, sluit verzakkingen uit

✔   lagere energiekosten, efficiëntere vloerverwarming

✔   snelle en efficiënte toepassing

Isolatie voordelen

Premies vloerisolatie

In het geval van een renovatie, komt u voor vloerisolatie in aanmerking voor een voordelige isolatiepremie van €6/m²; in Vlaanderen wordt deze uitbetaald door uw netbeheerder Fluvius. Op deze manier verdient u uw investering in vloerisolatie nog sneller terug.

Deze premies voor dakisolatie kunnen zelfs nog hoger oplopen. In sommige gemeentes geniet u van bijkomende premies. Informeer u hiervoor rechtstreeks bij het energieloket van uw gemeente.

⇒ Bekijk het overzicht van onze isolatiepremies