Sluiten
Pluimers Isolatie België

Renoveren, dat is in de eerste plaats investeren. Uw investering betaalt zich op (middel)lange termijn terug, maar de Vlaamse overheid geeft renoveerders graag een extra duwtje in de rug. Getuige daarvan zijn de isolatiepremies en de totaalrenovatiebonus. Zo bouwt Vlaanderen voort aan een duurzame toekomst.

Investeren in een duurzaam Vlaanderen

De Vlaming heeft een baksteen in de maag. Niet alleen bouwen, maar ook verbouwen en renoveren zit hem in het bloed. Dat deze investeringen op lange termijn vruchten afwerpen staat buiten kijf, maar in de eerste plaats moet u wel in de geldbuidel tasten.

Om de drempel voor deze investeringen te verlagen, komt de Vlaamse overheid de renoveerders tegemoet. Wat isolatie betreft, keert de netbeheerder voordelige isolatiepremies uit. Bent u met grootschalige renovatiewerken bezig, komt u daarenboven misschien wel in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus.

Totaalrenovatiebonus

Totaalrenovatiebonus

De renovatie van uw woning lijkt in het begin een heuse investering, maar deze betaalt zich al snel terug. Plaatsing van een degelijke isolatie bijvoorbeeld kan uw energierekening met 30% doen dalen – de meeste renoveerders hebben hun investering zo al op 5 jaar terugverdiend.

Naast de isolatiepremies maken renoveerders ook aanspraak op een totaalrenovatiebonus. Als u binnen de 5 jaar investeert in 3 of meer renovatiemaatregelen, geniet u van een voordelige bonus.

Tot 7 renovatiemaatregelen kan u aanspraak maken op een totaalrenovatiebonus van de Vlaamse overheid. Hoe meer renovaties u dus onderneemt, hoe hoger uw totaalrenovatiebonus bedraagt.

Voorwaarden voor de totaalrenovatiebonus

Om in aanspraak te komen voor deze totaalrenovatiebonus moet u binnen de 5 jaar dus minstens 3 of meer van de 7 onderstaande energiebesparende ingrepen hebben gedaan.

 • dak- of zolderisolatie (minstens 30 m²)
 • muurisolatie (spouwmuur, binnengevel of buitengevel – minstens 30 m²)
 • vloerisolatie (minstens 30 m²)
 • nieuwe beglazing (minstens 5 m²)
 • zonneboiler
 • warmtepomp
 • ventilatiesysteem

Het bedrag van uw totaalrenovatiebonus hangt af van het aantal werken dat u laat uitvoeren binnen deze 5-jarige periode van renovaties. (*/**)

 • bonus voor 3 maatregelen: €1.250
 • bonus voor 4 maatregelen: €500 extra, in totaal €1.750
 • bonus voor 5 maatregelen: €1.000 extra, in totaal €2.750
 • bonus voor 6 maatregelen: €1.000 extra, in totaal €3.750
 • bonus voor 7 maatregelen: €1.000 extra, in totaal €4.750

(*) Voor renovaties in een appartement heeft u recht op de helft van deze bedragen.

(**) Een belangrijke voorwaarde om aanspraak te maken op deze totaalrenovatie, is dat de volledige woning geïsoleerd moet zijn conform de minimale isolatie-eisen voor het krijgen van een aparte premie voor dak, vloer, muur en beglazing. Om in aanmerking te komen voor de bonus moeten dus het volledige dak, uw muren, uw vloeren en al uw beglazing voldoende geïsoleerd zijn.

Vragen?

Heeft u nog vragen over deze totaalrenovatiebonus? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze vertegenwoordigers, die u graag verder helpen.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Onze adviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs.

Gratis isolatie advies
Vraag een gratis adviesgesprek aan