Sluiten
Pluimers Isolatie België
 • Besparing tot 30%
 • Hoger comfort in de woning
 • Binnen één dag gerealiseerd
 • Terugverdientijd van 3-5 jaar
 • Duurzaam product
 • Hoog rendement
Header image

Spouwmuurisolatie

Energiezuinig leven in een gezonde en comfortabele woning

Afbeelding medewerker
Meer informatie

Spouwmuurisolatie met Pluimers: laat u overtuigen door ruim 50 jaar ervaring en vakmanschap in isolatie

Met een degelijke spouwmuurisolatie verhoogt uw wooncomfort en bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten. Dankzij hoogwaardige isolatiematerialen behoudt uw spouw evenwel haar verluchtende functie en blijft uw woning ‘ademen’. Bovendien maakt u aanspraak op voordelige energiepremies!

Tot de jaren 1920 bestonden de meeste huizen in Vlaanderen uit 2 massieve rijen bakstenen. Omwille van vochtproblemen en een enorm warmteverlies riep men een nieuwe bouwtechniek in het leven: de spouwmuur. Dit is een opening – meestal tussen de 4 en de 10 centimeter breed – tussen de binnenste en buitenste rij bakstenen. Door luchtcirculatie in de spouw werd regenwater of vocht afgevoerd.

Deze techniek bewees zich wel nadelig voor de warmte binnenshuis. De luchtcirculatie in de lege spouw zorgde opnieuw voor koude binnenmuren.

Door deze spouwmuur te isoleren, blijven de binnenmuren aangenaam warm. Door ademende materialen te gebruiken, blijft ook de luchtcirculatie intact. Een win-winsituatie dus, waar ‘oude’ technieken worden gekoppeld aan nieuwe materialen. Een gezonde, ademende en comfortabele woning is het resultaat.

Voordelen spouwmuurisolatie

✔️ optimaal wooncomfort: ’s winters sneller warm, ’s zomers langer koel

✔️ lagere energiekosten

✔️ snelle ingreep: spouwmuurisolatie is reeds in één dag uitgevoerd

✔️ korte terugverdientijd: snel rendement dankzij besparing tot 30% op uw energie

✔️ waarde van uw woning stijgt, aangezien een gunstige EPC-score steeds meer aan belang wint

✔️ milieuvriendelijk leven dankzij verminderde energieconsumptie

Product: URSA Pure Floc KD

 
Pluimers Isolatie kiest voor hoogwaardige minerale glaswol: URSA Pure Floc KD.

Met een Lambda-waarde van 0,034 W/mK behaalt deze minerale glaswol een uitstekende isolatiewaarde.

Naast het thermisch comfort geniet u ook van een beperkte akoestische isolatiewaarde. Handig meegenomen indien u bijvoorbeeld aan een drukke steenweg woont.

Spouwmuurisolatie minerale glaswol

Minerale wol: optimale levensduur

Spouwmuurisolatie met minerale glaswol is ook erg duurzaam en milieuvriendelijk. Het materiaal werd gerecycleerd en heeft een superieure levensduur.

Onderzoek van onze fabrikant URSA toont namelijk aan dat de minerale glaswol in de spouwmuur na 50 jaar nog steeds dezelfde karakteristieken vertoont: de thermische en vochtwerende eigenschappen blijven haast onverminderd gelden.

Als gekwalificeerde uitvoerder is Pluimers Isolatie gebonden aan verschillende kwaliteitsparameters. Zo wordt de minerale wol ingeblazen met een densiteit van 34 kg/m². Deze densiteit zorgt ervoor dat de wol erg compact in de spouw zit en niet kan verzakken.

Werkwijze spouwmuurisolatie

 1. Voorafgaande inspectie: onze gekeurde inspecteur doet een endoscopisch onderzoek van de spouw en oordeelt over de mogelijkheid tot spouwmuurisolatie
 2. Offerte en inspectieverslag: u verkrijgt een offerte en onze inspecteur maakt een inspectieverslag op
 3. Voorbereiding werf: onze ervaren en continu bijgeschoolde werkmannen isoleren uw woning met de grootste zorg
 4. Geniet van een geïsoleerde woning: in één dag zijn uw spouwmuren geïsoleerd – uw investering loont meteen
 5. Vraag uw premies aan: indien u premiegerechtigd bent, krijgt u de nodige attesten na de werken doorgestuurd

Kostprijs en terugverdientijd

 
De kostprijs voor het isoleren van een gemiddelde spouw (breedte 5-6 cm) met minerale glaswol ligt tussen 19 en 21 euro per m², exclusief btw.

Wilt u een specifieke inschatting voor uw isolatieproject, kunt u steeds beroep doen op een isolatieadviseur van Pluimers Isolatie. Deze voert vrijblijvend een endoscopisch onderzoek van de spouw uit en stelt ter plaatse een offerte op.

Een investering in spouwmuurisolatie brengt uiteraard een mooi rendement met zich mee. Afhankelijk van de oppervlakte van uw woning en de dikte van de spouw bespaart u tot 30% energie uit.

Spouwmuurisolatie kostprijs besparing

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Die berekening maakt de terugverdientijd van spouwmuurisolatie uiteraard erg kort. Gemiddeld genomen verdient u uw investering binnen de 5 à 7 jaar terug. Bovendien krijgt u met de voordelige isolatiepremies nog een extra zetje in de rug.

Premies spouwmuurisolatie

 
In Vlaanderen krijgt u een basispremie van € 5 per m².

Voorwaarden:

 • Lambda-waarde ≤ 0,065 W/mK
 • spouw ≥ 5 cm
 • installateur conform STS 71-1

Lees meer over premies op de website van de Vlaamse Overheid of netbeheerder Fluvius.

Spouwmuurisolatie voordelen premies

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Hoe kan ik weten of ik spouwmuren heb?

 

 • Kijk op de bouwplannen van uw woning.
 • Inspecteer de buitenmuur. Ziet u open stootvoegen onderaan? Dan is de kans groot dat er een luchtspouw aanwezig is tussen de binnen- en buitenmuur.
 • Controleer het patroon van de gevelstenen.

Bent u niet zeker of u een spouw heeft, doet u het best beroep op een adviseur van Pluimers Isolatie. Maak een afspraak voor een vrijblijvend plaatsbezoek en controle van de spouw.

Er zit reeds isolatie in mijn spouwmuur. Kan ik de spouw nog extra isoleren?

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Zorgt spouwmuurisolatie niet voor vochtproblemen?

 

Oude, slecht geïsoleerde woningen zijn vaak ‘van nature’ geventileerd. Openingen en kieren in de woning zorgen voor een automatische circulatie van verse lucht. Gezond, maar uiteraard niet comfortabel in de winter.
 
Door de woning te isoleren, vervalt een deel van deze natuurlijke ventilatie. Sluimerende vochtproblemen kunnen zich dan gaan manifesteren. De regel luidt: beter isoleren, beter ventileren. Hoe meer men isoleert, hoe luchtdichter de woning. Voor een gezond binnenklimaat is het dus belangrijk om ook regelmatig of zelfs gedurig te ventileren.

Onze partners

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Onze adviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs.

Gratis isolatie advies
Vraag een gratis adviesgesprek aan