Sluiten
Pluimers Isolatie België

Pluimers en Knauf Insulation zijn al jaren isolatiepartners en voerden in het verleden al enkele interessante projecten uit. Ditmaal sloegen we de handen in elkaar voor een isolatieproject in Vogelweelde, een wijk in Halle. Opdrachtgever was Woonpunt Zennevallei, beheerder van 1.200 woningen op Hals grondgebied.

Woonpunt Zennevallei, een sociale huisvestingsmaatschappij en beheerder van 1.200 Halse woningen, plant een grootschalige renovatie van 800 woningen. Hier trekken ze de komende jaren 50 miljoen euro voor uit. Om dit renovatieproject vorm te geven, vertrouwden ze de spouwmuurisolatie toe aan Pluimers en Knauf Insulation. Gisteren startte het proefproject in Vogelweelde, een wijk te Halle.

Ook Vlaams Minister van Energie Lydia Peeters was van de partij.

Nieuw meettoestel zorgt voor efficiënte renovaties

Onder goedkeurend oog van lokale pers, Hals burgemeester Marc Snoeck en Vlaams Minister van Energie Lydia Peeters gingen de isolatiewerken van start. Zij waren getuige van een primeur in de isolatiewereld.

Aan de hand van een nieuw meettoestel kan Woonpunt Zennevallei zeer nauwkeurig berekenen wat de werkelijke uiteindelijke energiebesparing is.

De komende 7 jaar zal Woonpunt Zennevallei in totaal 800 woningen renoveren, telkens nauwkeurig geanalyseerd aan de hand van de meettechniek van Knauf Insulation. Op die manier verlopen de geplande renovaties zo efficiënt mogelijk en optimaliseert men de duurzaamheid van de gerenoveerde woningen.

"Betaalbaar wonen betekent ook een betaalbare energiefactuur. Naast het milieu komen deze renovaties ook goed uit voor de huurders, die hun energiekosten zullen zien dalen."

Bart Vranken, directeur Woonpunt Zennevallei

Bekijk de hele videoreportage van RingTV hier.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Onze adviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs.

Gratis isolatie advies
Vraag een gratis adviesgesprek aan