Sluiten
Pluimers Isolatie België

Energie besparen wint steeds meer aan belang. De Vlaamse Regering zette de energiedoelstellingen extra kracht bij met een vernieuwd, uniform premiestelsel dat inging in oktober 2022: Mijn VerbouwPremie. Premies aanvragen wordt makkelijker en bovendien maakt u – afhankelijk van uw inkomen – aanspraak op een hogere subsidie.

Mijn VerbouwPremie isolatiepremies

Tot oktober 2022 werden alle energiepremies opgevolgd en uitgekeerd door netbeheerder Fluvius. Daarnaast bestond er ook een renovatiepremie van de Vlaamse Overheid.

Om het aanvragen van premies gemakkelijker te maken en beide systemen te verenigen, werd eind 2022 de overstap gezet naar een nieuw systeem: Mijn VerbouwPremie.

Alles in één loket

Dankzij Mijn VerbouwPremie kunnen verbouwers hun energiepremies, van dakisolatie tot warmtepomp, aanvragen via één handig online platform.

Het kluwen van premies en bijhorende voorwaarden bleek voor de Vlaamse verbouwer voorheen geregeld te omslachtig. Al het papierwerk en attesten werden uit het oog verloren en zo werden er mooie subsidies mislopen.

Waar de Vlaamse verbouwer voorheen nog verschillende websites en instanties moest raadplegen om alle premies aan te vragen, kan dat nu dus simpelweg via Mijn VerbouwPremie.

Isolatiepremies uitgebreid

De intrede van Mijn VerbouwPremie zorgde ook voor een uitbreiding van de bestaande isolatiepremies. Zoals in Wallonië en Brussel reeds het geval was, hangen de isolatiepremies in Vlaanderen nu ook af van het inkomen.

  • Voor dakisolatie geldt een basispremie van €8 per geïsoleerde m² dak (of zoldervloer). Dit kan volgens inkomenscategorie oplopen tot 35 of zelfs 50% van de investering (*).
  • Voor vloerisolatie geldt een basispremie van €6 per geïsoleerde m² vloer of kelder. Dit kan volgens inkomenscategorie oplopen tot 35 of zelfs 50% van de investering (*).
  • Voor spouwmuurisolatie geldt een basispremie van €5 per geïsoleerde m² spouw. Dit kan volgens inkomenscategorie oplopen tot 35 of zelfs 50% van de investering (*).

Op welke isolatiepremies en bijhorende bedragen u aanspraak maakt, kunt u eenvoudig berekenen met de online simulator van de Vlaamse Overheid.

(*) Let op: in 2024 worden deze percentages teruggebracht tot respectievelijk 25 en 35%.

Mijn VerbouwLening: voordelig lenen

Naast Mijn VerbouwPremie werd er ook een nieuwe, voordelige lening in het leven geroepen die verbouwers een duwtje in de rug geeft: Mijn VerbouwLening. Dit is een uitbreiding op de vroegere Energielening.

Via Mijn VerbouwLening kunnen verbouwers tot €60.000 aan kapitaal lenen om te investeren in woningkwaliteit en/of energieprestaties.

Voor meer info kunt u terecht op de website van de Vlaamse Overheid.

Spouwmuurisolatie werkwijze

Kies voor gekeurde aannemer

Of u nu voor spouwmuur-, dak- of vloerisolatie gaat: de isolatiepremie is telkens onderhevig aan verschillende voorwaarden.

De isolatielaag en het materiaal moeten voldoen aan meerdere eisen, met het oog op de energiedoelstellingen van 2050. Belangrijk hierbij is ook dat de isolatiewerken worden uitgevoerd door een gekeurde aannemer met gecertificeerde producten.

Pluimers Isolatie kan naast 50 jaar ervaring in de isolatiesector ook de nodige keuringen voorleggen.

Heeft u een verbouwing of isolatieproject op het oog? Laat u bijstaan door een erkende installateur en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij Pluimers Isolatie.

Een isolatie-adviseur bekijkt met u de mogelijkheden tot isolatie en maakt u een gratis offerte op maat van uw woning.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Onze adviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs.

Gratis isolatie advies
Vraag een gratis adviesgesprek aan