Sluiten
Pluimers Isolatie BVBA
  • Europees marktleider
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Groot assortiment
  • Lage energiekosten
  • Vrijblijvend isolatieadvies op locatie

Uw woning verwarmen is één ding, uw woning warm houden is een ander paar mouwen. Gebruikt u uw zolder louter als opslagruimte? Dan wilt u niet dat de warmte in uw woning naar deze onbewoonde zolder ontsnapt. Denk daarom aan een degelijke zoldervloerisolatie.

Warmte stijgt van nature naar de bovenste regionen van uw woning. Gebruikt uw zolder evenwel niet als leefruimte is het natuurlijk niet de bedoeling dat u deze mee verwarmt. Een zoldervloerisolatie vermijdt dat de warmte uit uw woning naar uw zolder ontsnapt. Op die manier verwarmt u uw woning efficiënter en daalt uw energierekening!

zoldervloer wol inblazen

Werkwijze

Indien u uw zolder niet als leefruimte maar wel als stockageplaats gebruikt, kan u ervoor kiezen om de houten constructie onder uw zoldervloer met isolatiemateriaal te laten opvullen.

Op die manier wordt uw zoldervloer geïsoleerd, maar kan u uw zolder nog steeds gebruiken als opslagplaats of kan u deze in de toekomst nog ombouwen tot leefruimte.

Om de optimale isolatiewaarde te bereiken, kiest Pluimers voor een laag van 16 centimeter minerale glaswol. De isolatievlokken bedekken de gehele oppervlakte onder uw zoldervloer, zodat deze als een warm deken bovenop uw leefruimtes fungeren.

De warmte ontsnapt niet meer naar uw zolder, waardoor uw woning steeds aangenaam warm blijft. Zo hoeft uw centrale verwarming geen overuren te draaien. Voor het isoleren van uw zoldervloer gebruikt Pluimers hoogwaardige minerale glaswol van Knauf. Lees hier meer over dit product.

Voordelen

✔   uw woningwarmte ontsnapt niet langer naar uw onbewoonde zolder

✔   uw centrale verwarming werkt efficiënter

✔   u bespaart op uw energierekening

Premies zoldervloerisolatie

Laat u uw zoldervloer isoleren? Dan heeft u recht op een isolatiepremie van €6/m². Voorwaarden: deze isolatie is geplaatst door een aannemer en de R-waarde (isolatiewaarde) moet minstens 4,5 m²K/W bedragen.

Mogelijks komt u ook in aanmerking voor bijkomende premies. Bekijk het overzicht van onze isolatiepremies.