Sluiten
Pluimers Isolatie België
Header image

Spouwmuurisolatie

Afbeelding medewerker
Meer informatie

Waarom mijn spouwmuren isoleren? En welk product is het meest geschikt?

Met een degelijke spouwmuurisolatie verhoogt uw wooncomfort en bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten. Dankzij hoogwaardige isolatiematerialen behoudt uw spouw evenwel haar verluchtende functie en blijft uw woning 'ademen'. Bovendien maakt u aansprak op voordelige energiepremies!

Spouwmuurisolatie: comfortabel leven in een gezonde woning

Tot de jaren 1920 bestonden de meeste huizen in Vlaanderen uit 2 massieve rijen bakstenen. Omwille van vochtproblemen en een enorm warmteverlies riep men een nieuwe bouwtechniek in het leven: de spouwmuur.

Dit is een opening – meestal tussen de 4 en de 10 centimeter breed – tussen de binnenste en buitenste rij bakstenen. Door luchtcirculatie in de spouw werd regenwater of vocht afgevoerd.

Deze techniek bewees zich wel nadelig voor de warmte binnenshuis. De luchtcirculatie in de lege spouw zorgde opnieuw voor koude binnenmuren.

Door deze spouwmuur te isoleren, blijven de binnenmuren aangenaam warm. Door ademende materialen te gebruiken, blijft ook de luchtcirculatie intact. Een win-winsituatie dus, waar ‘oude’ technieken worden gekoppeld aan nieuwe materialen. Een gezonde, ademende en comfortabele woning is het resultaat.

Maak een afspraak met een isolatie-expert

Hoge densiteit verhindert verzakkingen op termijn

Door de isolatiematerialen met hoge densiteit in de spouw te blazen, verhindert men eventuele verzakkingen op latere termijn.

Naast een uitstekende thermische isolatiewaarde bieden onze producten ook nog tal van andere voordelen. De open celstructuur zorgt er bijvoorbeeld voor dat vocht van binnenuit opnieuw naar buiten kan ventileren. Het vochtafwerende karakter zorgt er op zijn beurt voor dat de isolatie een afweerscherm vormt tegen insijpelend regenwater.

Energiepremies: doe uw voordeel

Door te investeren in isolatie bouwt u mee aan een energiezuinig Vlaanderen. Daarom worden deze energetische renovaties sterk aangemoedigd. Voor spouwmuurisolatie geniet u in Vlaanderen in 2020 van een premie van €5/m².

Ga ook te rade bij uw plaatselijk energieloket. Sommige gemeentes geven hun inwoners namelijk nog een extra zetje in de rug. Op die manier krijgt u uw investering nog sneller terugbetaald.

Overzicht van de isolatiepremies

Spouwmuurisolatie: een investering die loont

Door uw spouwmuren te laten isoleren, bespaart u tot wel 25% op uw energiekosten. Een kleine investering met vele voordelen!

Investering isolatie terugverdiend

Snel terugverdiend

Dankzij hoogwaardige isolatiematerialen bespaart u maximaal op uw energiekosten. Uw investering betaalt zich zo al op enkele jaren terug.

Isolatiewerken 1 dag klaar

Verhoogd wooncomfort

De isolatie maakt komaf met koude luchtcirculatie in uw spouw. Uw binnenmuren voelen aangenaam warm aan, wat uw wooncomfort aanzienlijk verbetert!

Premies isolatie

Isolatiepremies: doe uw voordeel

Een energetische renovatie aan uw woning wordt sterk aangemoedigd. Zo maakt u aanspraak op voordelige isolatiepremies. Een investering die de moeite waard is!

Onze isolatieproducten

Uw isolatieproject staat of valt bij het gebruik van kwalitatieve materialen. Pluimers werkt dan ook met streng gekeurde producten die volstaan aan de meest recente bouwvereisten.

HR-IsoWool is een hoogwaardige en ademende minerale glaswol die uw woning de beste isolatie biedt. De hoge densiteit vermijdt verzakking op termijn.
1. HR-IsoWool
HR-IsoPearl, dat zijn met grafiet behandelde polystyreenparels. Deze duurzame isolatieparels zijn uiterst geschikt voor smalle spouwen.
2. HR-IsoPearl
HR-IsoPlus 35 is een PU-schuim met opencellige structuur. Deze zorgt ervoor dat uw spouw optimaal geïsoleerd wordt en uw woning blijft ademen.
3. HR-IsoPlus 35
Gratis isolatie advies?

Benieuwd wat voor u de beste oplossing is? Vraag gratis advies aan bij een isolatie-expert.

Gratis isolatie advies

Onze partners

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Onze adviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs.

Gratis isolatie advies
Vraag een gratis adviesgesprek aan