Spouwmuurisolatie: comfortabel leven in een gezonde woning
Tot de jaren 1920 bestonden de meeste huizen in Vlaanderen uit 2 massieve rijen bakstenen. Omwille van vochtproblemen en een enorm warmteverlies riep men een nieuwe bouwtechniek in het leven: de spouwmuur.
Dit is een opening – meestal tussen de 4 en de 10 centimeter breed – tussen de binnenste en buitenste rij bakstenen. Door luchtcirculatie in de spouw werd regenwater of vocht afgevoerd.
Deze techniek bewees zich wel nadelig voor de warmte binnenshuis. De luchtcirculatie in de lege spouw zorgde opnieuw voor koude binnenmuren.
Door deze spouwmuur te isoleren, blijven de binnenmuren aangenaam warm. Door ademende materialen te gebruiken, blijft ook de luchtcirculatie intact. Een win-winsituatie dus, waar ‘oude’ technieken worden gekoppeld aan nieuwe materialen. Een gezonde, ademende en comfortabele woning is het resultaat.
Maak een afspraak met een isolatie-expert
Hoge densiteit verhindert verzakkingen op termijn
Door de isolatiematerialen met hoge densiteit in de spouw te blazen, verhindert men eventuele verzakkingen op latere termijn.
Naast een uitstekende thermische isolatiewaarde bieden onze producten ook nog tal van andere voordelen. De open celstructuur zorgt er bijvoorbeeld voor dat vocht van binnenuit opnieuw naar buiten kan ventileren. Het vochtafwerende karakter zorgt er op zijn beurt voor dat de isolatie een afweerscherm vormt tegen insijpelend regenwater.
Energiepremies: doe uw voordeel
Door te investeren in isolatie bouwt u mee aan een energiezuinig Vlaanderen. Daarom worden deze energetische renovaties sterk aangemoedigd. Voor spouwmuurisolatie geniet u in Vlaanderen in 2020 van een premie van €5/m².
Ga ook te rade bij uw plaatselijk energieloket. Sommige gemeentes geven hun inwoners namelijk nog een extra zetje in de rug. Op die manier krijgt u uw investering nog sneller terugbetaald.