Sluiten
Pluimers Isolatie België
  • Europees marktleider
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Groot assortiment
  • Lage energiekosten
  • Vrijblijvend isolatieadvies op locatie

Uw woning verwarmen of verkoelen is één ding, uw woning op een ideale temperatuur houden is een ander paar mouwen. Een slechte dakisolatie treedt maar al te vaak op als dé boosdoener wat betreft warmteverlies in uw woning. Via uw dak gaat er tot wel 30% aan wooncomfort verloren.

Een degelijke dakisolatie is dus onontbeerlijk. Die bespaart u maandelijks een aanzienlijk bedrag op uw energierekening. De investering die u maakt, verdient u dus op een mum van tijd terug. Daarnaast draagt u ook een steentje bij aan het milieu!

dakisolatie wol Dakisolatie met wol: ecologisch en efficiënt

Werkwijze dakisolatie met wol

Om uw dak te isoleren met minerale ingeblazen wol, installeert men eerst een dampscherm op de houten kepers van uw onderdak. Dit beschermt de isolatie tegen de aanwezige condens in uw binnenruimtes, waardoor de isolatiewaarde optimaal blijft en u vochtproblemen preventief een hak zet.

Na aanbrengen van dit dampscherm, blazen onze vakmannen de ruimte tussen dit dampscherm en uw onderdak vol met wol. Deze isolatielaag heeft een hoge densiteit en sluit naadloos aan op uw kepers.

⇒ Krijg vrijblijvend advies en een gratis offerte op maat

Minerale glaswol: thermisch én akoestisch effect

Wat betreft dakisolatie, kiest Pluimers voor hoogwaardige minerale glaswol van het merk Knauf Supafil, een ecologisch product vervaardigd uit 80% gerecycleerd glas. Met een uitstekende Lambda-waarde van 0,034 en brandreactie A1, biedt deze glaswol uw dak een optimale bescherming.

De isolatiewaarde van uw investering varieert uiteraard naargelang de dikte van uw isolatielaag. Om in aanspraak te komen voor een premie, dient u minimum een R-waarde van 4,50 te bereiken – voor minerale glaswol Knauf Supafil komt dit neer op een minimale isolatiedikte van 16 centimeter wol.

Voordelen dakisolatie met minerale glaswol

✔   houdt de winterse koude en de zomerse hitte buiten; superieur wooncomfort

✔   uw verwarming en airco rendeert optimaal, en uw energierekening daalt

✔   naast thermisch comfort geniet u ook van een akoestisch neveneffect

Isolatie voordelen

Premies dakisolatie

Laat u in 2019 uw dak isoleren, dan komt u in aanmerking voor een voordelige isolatiepremie van €4/m²; in Vlaanderen wordt deze uitbetaald door uw netbeheerder Fluvius. Op deze manier verdient u uw investering in dakisolatie nog sneller terug.

Deze premies voor dakisolatie kunnen zelfs nog hoger oplopen. In sommige gemeentes geniet u van bijkomende premies. Informeer u hiervoor rechtstreeks bij het energieloket van uw gemeente.

⇒ Bekijk het overzicht van onze isolatiepremies

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Onze adviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs.

Gratis isolatie advies
Vraag een gratis adviesgesprek aan