Sluiten
Pluimers Isolatie BVBA
  • Europees marktleider
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Groot assortiment
  • Lage energiekosten
  • Vrijblijvend isolatieadvies op locatie

Het isoleren van uw buitenmuren is één van de makkelijkste manieren om uw warmteverlies te beperken en zo uw energiekosten te drukken. Toch laat deze isolatie in het leeuwendeel van de Vlaamse huizen te wensen over. Spouwmuurisolatie is een eerste stap richting een duurzaam en energiebesparend Vlaanderen. Een vaak gebruikt product bij spouwmuurisolatie is glaswol.

Aan een niet-geïsoleerde spouwmuur verliest uw woning veel warmte. Daarom is het een goede optie om uw spouwmuren aan een na-isolatie te onderwerpen. Een van de mogelijke materialen hierbij is glaswol.

Werkwijze

Aan de hand van een boorpatroon blazen onze vakmannen de fijne vlokken glaswol in uw spouwmuur. Zo wordt uw spouwmuur opgevuld met een warm, vochtafwerend en ademend deken van glaswol. De openingen in uw voegen worden na de isolatiewerken weer proper dicht gemaakt, zodat uw gevel onveranderd blijft. Zo is uw spouw op één dag geïsoleerd, zonder dat er esthetisch grote veranderingen gebeurd zijn. U merkt meteen het verschil: uw wooncomfort gaat erop vooruit, terwijl u bespaart op uw energierekening.

Product

Voor spouwmuurisolatie met wol kiest Pluimers Isolatie voor Knauf Supafil Cavity Wall. Deze minerale glaswol van Knauf bestaat uit 80% gerecycleerd glas waardoor dit product zeer ecologisch is. Bovendien heeft Knauf deze glaswol zodanig ontworpen en bewerkt dat deze geen vocht absorbeert en op termijn niet gaat verzakken.

Aanbrengen spouwmuurisolatie met wol Spouwmuurisolatie wol

Voordelen van spouwmuurisolatie met wol

✔   u houdt het vocht buiten en de spouwmuur blijft ventileren

✔   duurzaam materiaal, dampdicht en verzakt niet

✔   uw woningwarmte ontsnapt niet langer naar buiten

✔   uw centrale verwarming werkt efficiënter

✔   u bespaart op uw energierekening

Premies spouwmuurisolatie

Laat u uw spouwmuur isoleren? Dan heeft u recht op een isolatiepremie van €5/m². Voorwaarden: geplaatst door een aannemer conform de kwaliteitseisen STS 71-1.

Mogelijks komt u ook in aanmerking voor bijkomende premies. Bekijk het overzicht van onze isolatiepremies.

Technische gegevens over glaswol