Sluiten
Pluimers Isolatie BVBA
  • Europees marktleider
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Groot assortiment
  • Lage energiekosten
  • Vrijblijvend isolatieadvies op locatie

Het isoleren van uw buitenmuren is één van de makkelijkste manieren om uw warmteverlies te beperken en zo uw energiekosten te drukken. Toch laat deze isolatie in het leeuwendeel van de Vlaamse huizen te wensen over. Spouwmuurisolatie is een eerste stap richting een duurzaam en energiebesparend Vlaanderen. Spouwmuurisolatie met PUR-schuim is een degelijk alternatief.

PUR-schuim – polyurethaanschuim – is de oudst gebruikte manier om spouwmuren te isoleren. Pluimers heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het isoleren met PUR-schuim. Nog steeds biedt dit product een superieure kwaliteit.

Werkwijze

Het PUR-schuim in de spouw krijgen gebeurt op dezelfde manier als bij het inblazen van glaswol of isolatieparels. Het PUR-schuim wordt vloeibaar in de spouw geïnjecteerd, waarna het uithardt tot een goed isolerend schuim met zeer hoge isolatiewaarde. Na het opzwellen is de spouw bovendien volledig naadloos en luchtdicht. Ook bij een smalle of iets vuilere spouw is PUR een prima oplossing.

Product

Het PUR-schuim dat Pluimers gebruikt voor de spouwmuurisolatie is afkomstig van Bayer. Het Baymer AL 790 PUR-schuim biedt een optimale isolatiewaarde en is bovendien erg duurzaam.

Spouwmuurisolatie met PUR Spouwmuurisolatie met PUR

Voordelen

✔ u houdt het vocht buiten en de spouwmuur blijft ventileren

✔ naadloos, luchtdicht en duurzaam materiaal

✔   uw woningwarmte ontsnapt niet langer naar buiten

✔   uw centrale verwarming werkt efficiënter

✔   u bespaart op uw energierekening

Premies spouwmuurisolatie

Laat u uw spouwmuur isoleren? Dan heeft u recht op een isolatiepremie van €6/m². Voorwaarden: geplaatst door een aannemer conform de kwaliteitseisen STS 71-1. Pas op: deze premie verlaagt vanaf 1 januari 2018 naar €5/m².

Mogelijks komt u ook in aanmerking voor bijkomende premies. Bekijk het overzicht van onze isolatiepremies.

Technische gegevens over PUR-schuim