Sluiten
Pluimers Isolatie BVBA
  • Besparing tot 30%
  • Hoger comfort in de woning
  • Binnen één dag gerealiseerd
  • Terugverdientijd van 3-5 jaar
  • Duurzaam product
  • Hoog rendement

Het isoleren van uw buitenmuren is één van de makkelijkste manieren om uw warmteverlies te beperken en zo uw energiekosten te drukken. Toch laat deze isolatie in het leeuwendeel van de Vlaamse huizen te wensen over. Spouwmuurisolatie is een eerste stap richting een duurzaam en energiebesparend Vlaanderen.

Wat zijn spouwmuren?

Tot de jaren 1920 bestonden de meeste huizen in Vlaanderen uit 2 massieve rijen bakstenen. Omwille van vochtproblemen en een enorm warmteverlies riep men een nieuwe bouwtechniek in het leven: de spouwmuur. Dit is een opening – meestal tussen de 4 en de 10 centimeter breed – tussen de binnenste en buitenste rij bakstenen. Op die manier verdwijnt het regenwater in de spouwmuur en dringt het vocht niet door tot binnen. Daarnaast zorgt de spouwmuur ook voor een betere ventilatie en isolatie van de muur – de spouw laat uw huis ademen en beschermt het ook tegen de koude buitenlucht.

Waarvoor dient spouwmuurisolatie?

Om een optimale isolatie van de spouwmuur te verzekeren, wordt de lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuur vaak opgevuld met extra isolerend materiaal. Dit kan door middel van PUR-schuim, glaswol of isolatieparels. Welk materiaal de beste isolatiewaarde oplevert voor uw woning hangt af van verschillende factoren. Zijn uw buitenste bakstenen poreus en laten ze veel water door? Of komt er vooral veel gure lucht opzetten?

Om te bepalen welk soort spouwmuurisolatie voor u het meest geschikt is, laat u best een adviseur over de vloer komen. Deze kan simpel uitmaken welke isolatievariant uzelf het meest oplevert. Enerzijds wordt de koude luchtcirculatie in uw spouwmuur een halt toegeroepen, wat zich laat merken op uw energiefactuur. Die zal afhankelijk van de omstandigheden tot 25% kan dalen. Anderzijds beschermt spouwmuurisolatie uw muren beter tegen het regenachtige Belgische klimaat.

Spouwmuurisolatie parels Spouwmuurisolatie

Welke producten gebruikt Pluimers voor spouwmuurisolatie?

Als Europees marktleider kiest Pluimers voor de beste materialen om uw woning te isoleren. Wat spouwmuurisolatie betreft, bieden wij 3 kwalitatief superieure producten aan:

Voordelen

✔   u houdt het vocht buiten en de spouwmuur blijft ventileren

✔   uw woningwarmte ontsnapt niet langer naar buiten

✔   uw centrale verwarming werkt efficiënter

✔   u bespaart op uw energierekening

Premies spouwmuurisolatie

Laat u uw spouwmuur isoleren? Dan heeft u recht op een isolatiepremie van €5/m². Voorwaarden: geplaatst door een aannemer conform de kwaliteitseisen STS 71-1.

Mogelijks komt u ook in aanmerking voor bijkomende premies. Bekijk het overzicht van onze isolatiepremies.