Sluiten
Pluimers Isolatie BVBA
  • Europees marktleider
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Groot assortiment
  • Lage energiekosten
  • Vrijblijvend isolatieadvies op locatie

Met een degelijke isolatie bespaart u niet alleen uw eigen portemonnee maar ook het milieu van een gepeperde rekening. “Meer dan de helft van de Vlaamse woningen voldoet niet aan de isolatienormen”, weet minister van Energie Bart Tommelein.

De gemiddelde Vlaming is er zich wel van bewust dat energiebesparende maatregelen tot een energiezuinig en duurzaam Vlaanderen kunnen leiden, maar momenteel is er nog veel werk aan de (isolatie)winkel. Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, wil hier dan ook verandering in zien komen.

Vlaams minister Bart Tommelein

Minister Tommelein: “Slechts 4 op de 10 woningen voldoen aan de isolatienormen”

Met een investering in isolatie kan u tot wel 30% op uw energiekosten besparen. Tegelijk draagt u ook een steentje bij aan een duurzaam Vlaanderen. Dat weet ook Bart Tommelein, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie. “Uit recente cijfers blijkt dat 90% van de Vlamingen energiezuinigheid belangrijk vinden. Helaas voldoen er maar 4 op de 10 Vlaamse woningen aan de isolatienormen”, zegt Tommelein.

Bij huishoudens gaat er naast wassen, plassen en koken vooral veel energie naar verwarming. Willen we daaraan iets veranderen, dan is een betere isolatie van de Vlaamse woningen van primordiaal belang”, gaat Tommelein verder.

“Isoleer, en doe het nú”

“De Vlaamse overheid komt tegemoet met heel wat premies. Zo wordt de terugverdientermijn van uw investering een stuk ingekort. Deze premies zullen helaas niet eeuwig blijven bestaan. Daarom: isoleer en doe het nú!”

Patrick Callewaert: “Wij besparen sterk op onze energiefactuur”

Dat een degelijke isolatie goed uitpakt, heeft de familie Callewaert uit Sint-Pieters-Leeuw mogen ondervinden. De winterkoude zorgde voor een onaangenaam fris gevoel in de woning, terwijl de verwarming overuren draaide. “De ongezellige kilte in onze woning was er nauwelijks uit te krijgen”, begint Patrick Callewaert.

Na een adviesgesprek met de isolatiespecialist van Pluimers bleek al snel waar het schoentje wrong. De spouwmuren van de woning werden voorzien van 8 centimeter glaswol. “We merkten het verschil meteen. Een aangename, constante temperatuur zonder de verwarming op de hoogste stand te zetten, dat was vroeger ondenkbaar. Vroeger vloog ons geld naar buiten, blij dat we daar nu een einde aan hebben gesteld!”

Meer lezen? Download onze isolatiekrant beneden aan deze pagina.

Isolatiekrant Vlaanderen